НАВІТЬ НЕ ЗДУМАЙТЕ СТАРІТИ! У ВАС Є КЛЮЧ ДО МОЛОДОСТІ!

НАВІТЬ НЕ ЗДУМАЙТЕ СТАРІТИ! У ВАС Є КЛЮЧ ДО МОЛОДОСТІ!

Оскар Уайльд назвав молодість царицею життя. І хоча еліксир безсмертя ще не розроблений, мистецтво не старіти вже доступне кожному. Запам'ятовуємо головний принцип: краса приходить із середини. Нашим заповітним ключем до продовження молодості стануть збалансований раціон харчування та щоденне споживання ЧАЮ.

Чим харчуватися, щоб не старіти?

Вибирайте продукти, які багаті на наступні корисні речовини:

Біофлавоноїди – садові ягоди, грейпфрути, яблука. Мають антиоксидантні, протизапальні, протиалергічні та антимікробні властивості, знижують ризик серцево-судинної патології, цукрового діабету, остеопорозу та інших захворювань.

Ненасичені жирні кислоти – риба, морепродукти, олії, горіхи. Є найважливішими компонентами клітинних мембран, сприяють підтримці ментального здоров'я та зору, зміцненню імунітету, захисту серця та судин, красі шкіри, волосся та нігтів.

Протеїни – нежирне м'ясо, риба, сир, морепродукти, страви із зернових та бобових культур. Основний будівельний матеріал для м'язів та інших тканин, багатьох ферментів та гормонів. Забезпечують транспорт кисню, гормонів, ліпідів та витаминов.[3] Колаген у шкірі, кератин у волоссі та нігтях – це теж білки.

Харчові волокна - злаки, висівки, фрукти, листяні овочі. Підтримують моторику кишечника, є поживним субстратом для корисної мікрофлори, сприяють виведенню з організму «шкідливого» холестерину та токсинів, вирівнюванню рівня глюкози та інсуліну в крові.

Вітаміни та мінерали. Їхній брак швидко «краде» здоров'я та молодість.

Наприклад, при дефіциті вітаміну С знижується вироблення колагену, судини стають крихкими, ми швидше втомлюємося. Болгарський перець, капуста, шпинат, шипшина, цитрусові, чорна смородина – ваш рецепт від цих проблем.

Вітамін D3 – це міцні кістки та сильний імунітет. Його джерелами стануть жирні сорти риб, ікра, яловича печінка, петрушка.

Нестача заліза проявляється анемією, підвищеним лущенням шкіри, розшаруванням нігтів, ламкістю волосся. Залізо ви знайдете у яблуках, гранатах, м'ясі, печінці.

При дефіциті селену підвищується схильність до запальних процесів, зростає ризик атеросклерозу, погіршується стан шкіри та волосся. Селеном багаті часник, гриби, фісташки, кешью, маслини, вівсянка, гречка, морепродукти.

 

Але є ще одна «секретна» речовина, яка вражає своїми властивостями, що омолоджують, навіть найдосвідченіших фахівців. Знайомтесь…

“Чай – напій не простий. Коли чаювання стає ритуалом, воно розвиває вміння бачити велике в дрібницях” Мюрієль Барбері

Це, мабуть, найкращий продукт для продовження молодості.

Чай сприяє:

  • уповільнення старіння та омолодження зсередини;
  • здоровому та активному довголіттю;
  • запобігання руйнуванню клітин вільними радикалами;
  • швидкому відновленню після фізичної активності, у тому числі у спортсменів;
  • поліпшення роботи мозку та серця.
Назад до блогу

Залишити коментар

Будь ласка, зверніть увагу, коментарі повинні бути затверджені перед публікацією.